I tak koniecznym dla mnie jest jakiś element zieleni - soczysty owies (zauważymy, że anglojęzyczni mówią nań: easter grass), gęsto wysiana rzeżucha, gałązki z kiełkującymi bladozielonymi jeszcze listkami, lub po prostu bukiet tulipanów.
Myśli o świątecznych dekoracjach od razy nasuwają mi ideę kreatywnego recyklingu, czyli ponownego wykorzystania przedmiotów pozornie nie nadających się do niczego, prócz urozmaicenia zawartości kubła. Pamiętacie, jak prezentowałam opcje stworzenia niebanalnych dekoracji bożonarodzeniowych, z użyciem pustych słoików? Dziś przyszła kolej na te wielkanocne. Słoiczki, słoje i puszki - dziś jest wasze pięć minut!



To, jak podamy je na stół, jest nie bez znaczenia. Pusta puszka lub słoik doskonale nadadzą się jako pojemniki na świąteczne słodkości. Wystarczy odrobina dobrych chęci, szczypta kreatywności i kilka opróżnionych z zawartości opakowań. Biorąc pod uwagę skalę kulinarnej aktywności przed Wielkanocą nie powinno być problemu ze znalezieniem ich :).
________________________
photos from blog.craftmagazine, blonde designs, divinepartyconcepts, design mom, evolutions in design, homeimprovementabout.com, alizee-domalizee.blogspot, thisweekfordinner.com, make and takes, notonthehighstreet, powerscourt.ie, something in a tin, sugarpiefarmhouse, squidoo, woman and home.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz